Boom rooien

Heeft u een boom in uw tuin in Eersel die gerooid moet worden? Vraag de specialisten van Van de Velde Hoveniers om deze klus op te knappen. Het rooien van de boom is zeer specialistisch werk. Zo zagen we niet alleen de boom om maar verwijderen we ook de stronk en wortels. Zo heeft u weer de ruimte om uw tuin opnieuw in te richten.

Boom rooien

Verschil bomen rooien en bomen kappen

Vaak wordt er gezegd dat bomen rooien en bomen kappen hetzelfde is. Maar dat is niet het geval. Wanneer er een boom gekapt wordt dan blijft de stronk in de meeste gevallen staan. Ook de wortels in de grond blijven achter. Wanneer een boom gerooid wordt, wordt de boom volledig verwijderd. Ook de boomstronk en wortels in de grond worden dan verwijderd.

Boom rooien

Wanneer een boom rooien?

Er kunnen verschillende redenen zijn om een boom te rooien. Meestal wordt een boom gerooid wanneer de boom stervende of zelfs aan het rotten is. Maar het kan ook voorkomen dat een boom teveel licht wegneemt of dat er pad gemaakt moet worden en een boom hinderlijk in de weg staat.

Boom rooien

Hoeveel kost het om een boom te rooien?

De kosten voor het rooien van een boom zijn afhankelijk van een aantal factoren namelijk:

De grootte van de boom

Uiteraard is het belangrijk om de afmetingen van de boom mee te nemen. Een grote en dikke boom is immers lastiger te verwijderen dan een kleine boom.

Bomen rooien Eersel

De omgeving van de boom

Het is belangrijk dat de boom veilig verwijderd kan worden. Wanneer er veel ruimte is rondom de boom, kunnen onze specialisten gemakkelijker en sneller te werk gaan. Wanneer er een grote boom in een relatief kleine tuin verwijderd moet worden is het lastiger om de boom neer te halen. Onze specialisten zullen dan voorzichtig de boom naar beneden moet halen en dat kost in de meeste gevallen meer tijd.

De methode van het verwijderen

Er zijn meerdere methodes om een boom te verwijderen. De gekozen methode heeft invloed op de kosten. Welke methodes zijn er?

Vellen

Als de boom voldoende ruimte heeft kan de boom vanaf de grond worden afgezaagd. Dit is de snelste manier en dus ook de goedkoopste optie.

Klimmen

Wanneer er te weinig ruimte is om de boom te laten vallen, wordt de boom in verschillende delen naar beneden gebracht. Dit gebeurt door in de boom te klimmen en delen naar beneden te halen.

Hoogwerker

Als er te weinig ruimte is om de boom te laten vallen en de boom te onveilig is om in te klimmen, wordt ervoor gekozen om vanaf een hoogwerker de boom in delen te verwijderen. De kosten zijn dan hoger vanwege het inhuren van een hoogwerker.

Van de Velde Hoveniers

Van de Velde Hoveniers Eersel

Heeft u een boom in Eersel die gerooid moet worden? De specialisten van Van de Velde Hoveniers helpen u graag met het verwijderen van uw bomen. Vraag een vrijblijvende offerte op maat aan. Wij helpen u graag!

Naar contact